21 Following
anthonyewart

anthonyewart

Corliss kedelrummets dampmaskinen gruppe af George H. Corliss

Corliss kedelrummets dampmaskinen gruppe af George H. Corliss

Er du en ingeniør opfinder, der kan sælge dine egne ideer? George Henry Corliss blev. Under den industrielle tidsalder, Corliss (1817-1888) gik ud af skolen som 14-årig og tilbragte sine tidlige år i New York som en ekspedient i en fabrik butik. Han deltog i et akademi i Vermont, men har valgt at vende tilbage til den eneste virksomhed, han havde kendt tidligere og åbnet sin egen butik, arbejder som en købmand. Kede med rutineopgaver, omkring 23 år, han begyndte at bruge sine mekaniske talenter til at opfinde og perfekt maskiner, og efter et par år blev tildelt sin første patent for en boot-syning maskinen.

Corliss flyttede fra New York til Providence, RI, til at søge støtte til markedet og producere syning maskinen men sine planer ændret, da han blev interesseret i dampmaskiner. Som et resultat, tog han et job på Fairbanks, Bancroft, og virksomheden som ordfører for deres dampmaskine og kedel fremstillings virksomhed. Han steg i anciennitet, var i stand til at arbejde på sine egne projekter på virksomheden, og efter et par år tilbage for at forfølge sine egne ideer som senior partner i Corliss, nattergalen, og co Hans nye ideer forbedret dampmaskine design, som nød godt af hele verden.

Corliss opfundet en ventil, der tillod damp til hurtigt presse et stempel, flytte den frem og tilbage, før dampen kunne kondensere. Han skabte også guvernører, der vil styre damp og udstødning. Disse forskud reduceret spildvarme og tilladt motoren til at operere med mere ensartet bevægelse og sænket brændstof omkostninger. Han designet, udviklet og patenteret Corliss motor baseret på disse forbedringer.

Opfindere Hall of Fame bemærker, at den effektive vekselventil i Corliss motorer "banede vejen for den udbredte anvendelse af dampkraft i det nittende århundredes Amerika."

I 1856 åbnede Corliss Corliss dampmaskine firma i Providence, RI. Dampmaskiner producerede han blev brugt i mange industrielle applikationer, og snart blev eksporteret til Skotland til brug i cotton mills. Han åbnede et andet produktionsanlæg i England og overså begge steder. Over tid, Corliss motoren blev brugt over hele verden, og når patenterne er udløbet, Corliss-type motor design blev vedtaget af mange producenter.

Corlisss mest kendte resultat var Centennial motoren. Bygget til 1876 Centennial udstilling i Philadelphia, PA, drevet denne dampmaskine alle maskiner i maskiner Hall for seks måned expo. Det var fyrre meter høj og vejede seks - hundrede-tons, hvilket gør det den største dampmaskine, og baseret på dens maksimale power rating, den mest magtfulde på tidspunktet.

Med megen fest aktiveret præsident Ulysses S. Grant og kejser Don Pedro II af Brasilien Centennial Corliss motoren ved hjælp af hånd håndsving til kick off i begyndelsen af Expo. Efter expo lukket, blev motoren solgt til Pullman Company, hvor det drives i 30 år. Denne lav hastighed motor var også betydelig, da det markerede afslutningen på en æra for dampmaskiner, som high-speed dampmaskiner blev populær i slutningen 1880-erne.

Udmærkelser og medaljer fra hele verden angiver det omfang som Corliss påvirket hverdagen under den industrielle tidsalder. Personligt holdt han en honorær M.A. fra Brown University, Boston's Academy of Arts and Sciences 1870 Rumford medalje, og Institut for Frankrigs 1879 Montyon præmie, som på tidspunktet, var den højeste ære kendt for mekaniske landvindinger. Han blev også lavet en "Officer of the Order of Leopold" i 1886 af kongen af Belgien.

Corliss motoren også modtaget adskillige priser. Det vandt den højeste præmie på udstillingen 1867 Paris, slå mere end 100 af verdens mest bemærket motorbyggere. I 1873 Wien Exposition, selvom det ikke engang er på udstilling, vandt motoren den "Grand Diploma of Honor" - den bedste award - da Corlisss innovationer i næsten alle dampmaskine, udstillet.

Corliss kedelrummets dampmaskinen gruppe af George H. Corliss